Game of Thrones

Lisa Rekommenderar / Permalink / 0
För alla er som sett Tv-serien game of Thrones så kan jag meddela att böckerna som serien är grundad på är skit bra! George R R Martin har skrivit  5 böcker om Sagan om is och eld som serien heter på svenska (Song of ice and fire). Det ryktas om att han håller på med den 6:e men det är ingen som vet säkert än. Bok 1 som heter Kampen om Järntronen och säsong 1 i tv-serien stämmer ganska bra överens, de har inte utelämnat speciellt mycket ur boken. Bok nr 2 och 3 däremot måste läsas för det är i de som serien har börjat utelämna händelser som det inte fanns tid till på tv:n. Den andra boken heter Kungarnas Krig och den tredje heter Svärdets makt
 
Jag har tidigare läst bok 1-3 men nu har jag bestämt mig att det är dags att börja på nr 4. Jag vill nämligen hela tiden vara före Tv- serien. Säsong 3 av game of thrones är baserad på delar ur bok tre, dem har typ bestämt att säsong 3 och 4 ska vara tagna ur bok 3 då det händer mycket saker. Men desto mer av säsong 3 jag såg detso mer insåg jag att dem kommer behöva ge sig in i bok 4 under 4:e säsongen och därför ska jag nu läsa bok 4!
 
Boken heter på svenska Kråkornas Fest och jag hoppas att den är spännande. Men det sägs att George R R Martin hade så många karaktärer att skriva om när det var dags för bok 4 att han var tvungen att dela upp det. Därför tror man att bok 4 och 5 handlar om samma tidsspann. Så det sägs att karaktärer som jon Snow och Arya Stark inte har några kapitel i bok 4 men att dem är tillbaka i bok 5? Det återstår att se när jag läst bok nr 4. Och för er som inte läst någon tidiagare bok så ska jag förtydliga med att George R R Martin skriver varje enskilt kapitel om olika personer och sedan återkommer deras kapitel senare i handlingen. Så att men får följa de olika personerna på deras respektive resor. 
 
Super bra böcker som verkligen borde läsas! Ni kan få bilder på min samling vid senare tillfälle!
 

Naglar

Allmänt / Permalink / 0
Nu har jag för andra gången testat ett tre stegs nagellack och det funkar faktiskt kalas bra. Dock så har jag inte fått koll på vart jag ska sluta med vilket lager, men det är väl sånt jag kommer lära mig under tiden :)

såhär blev det denna gång med på bilden är också nagellacken och vilket steg dem ska på :)
På tapetern

Lisa Rekommenderar / Permalink / 0
På aftonbladet har det varit stort snack om sexköp från minderåriga i Sverige under ett par dagar. Det handlar om att Polisen i Sverige inte har tillräckligt med resurser för att ta hand om olagliga sexköpare och att det är många unga flickor och pojkar som hamnar i Sälja-sex-träsket. Läs aftonblades artickel här.
På tal om detta ämne så är det en svensk författare som intervjuat unga, minderåriga svenskar som sålt sex och blivit utsatta för detta. Caroline Engvall heter hon och jag måste säga att hennes böcker är jätte bra, hemska som fan, men bra.
 
Den första boken hon har skrivit heter 14 år till salu. Jag kan starkt rekommendera den! Här är handlingen, tagen från Adlibris:
 
Kan man rädda liv med hjälp av böcker? Kanske. Och om det finns skuggan av en chans att varna tonårstjejer och deras föräldrar så att bara en enda slipper uppleva det Tessan - vars sanna, svenska historia berättas här - utsattes för, så är det värt allt vi lägger ned på produktionen. 14 år till salu är den sanna historien om hur en ung och på ytan helt normal och välanpassad svensk tjej rasar ned i nätprostitution och djup förnedring utan att omvärlden märker någonting. Och hur hon kommer upp ur sitt helvete igen. Att kalla boken för engagerande är att ta i på tok för litet. Alla som hittills läst 14 år till salu lägger den ifrån sig med en rysning och en önskan om att ingenting sånt här skall hända någon igen. Någonsin. Men också en beredskap för hur signaler skall tolkas och vad man faktiskt bör och kan göra som vuxen om en ungdom i närheten hamnar på glid. Detta är med andra ord en bok som alla vuxna och inte minst tonåringar själva verkligen bör läsa.
 
 
 
Den andra hon har skrivit heter Skamfläck och här är handlingen tagen från Adlibris:
Sandra är tjejen som har växt upp på en av Sveriges finaste gator just bredvid Strandvägen i Stockholm. Perfekt yta. Ingen kunde ana att hon lät äldre män våldta henne medan hon låtsades sova över hos sin kompis.
När Nadja var 15 år spreds bilder på henne i skolan. Kroppen tappade betydelse. Hon kunde lika gärna använda den till det enda hon var riktigt bra på sex.
Jocke är 17-åringen som låter sig utnyttjas av våldsamma sexköpare. För pengarna försörjer han sig själv och sin pappa.
Sandra, Nadja och Jocke är en bild av ett nytt Sverige, något vi gärna vill blunda för.
Alla var barn när de började sälja och ha sex för att försöka låta ångesten i själen pysa ut.
Tyvärr finns Sandra, Nadja och Jocke på riktigt.
Berättelser som deras finns överallt runt omkring oss. I alla svenska städer och byar. I alla samhällsklasser. Med hjälp av ord, våld och hot står våra barn ut med allt sexköparna gör med dem samtidigt som de kämpar för att bevara sin största hemlighet
 
 
 
Och med allting som uppdagas på nätet nu så vill jag starkt rekommendera dessa böcker och hoppas innerligt att unga tjejer och killar som sitter i träsket får hjälp!
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top