Nytt i December

New Books / Permalink / 0
Tänkte tippsa om lite nya böcker som kommer ut under December :) har varit lite halv dålig på att blogga så det kanske är dags att göra något extra. 
 
Den första boken som jag har hört ska vara ganska bra är Snakeroot av Andrea Cremer. Det är samma författare som till Boken Nightshade som ni kanske hört om? den här boken kommer ut den 10:e december. Här är handlingen från Goodreads:
 
 
"In this new installment, Bosque Mar haunts the dreams of both Adne and Logan, trying to escape for the Nether, where Calla, Shay and the other Guardians trapped him in the final battle in the War of All Against All. Will he turn Adne to the dark side? Will Logan reclaim his birthright? And will darkness take over our world?"
 
 

17372472-snakeroot.jpg


 

En annan bok som kommer ut nu är nummer 14 i serien Pretty Little Liars. Den heter Deadly och är skriven av Sara Shepard så klart. Den kommer ut den 3:e December. Jag har dock inte läst den här bok-serien men Tv-serien är ju sjuukt bra :) Här är handlingen:
 
"High school seniors Aria, Emily, Hanna, and Spencer have all done horrible things—things that would put them behind bars if anyone ever found out. And their stalker "A" knows everything.

So far A has kept their secrets, using them to torture the girls. But now A's changed the game. Suddenly the girls are hauled in for questioning, and all their worlds begin to unravel. If A's plan succeeds, Rosewood's pretty little liars will be locked away for good. . . ."

imgres.jpg

Kul med lite nytt och intressant

City of Glas

Books / Permalink / 0
Jag har ju glömt att berätta vilken bok jag håller på med nu! Så dumt av mig ! Såhär kan man ju inte hålla på! ;) 
 
I alla fall så ska jag fortsätta på The Mortal Instrument serien av Cassandra Clare som jag började på i sommras och jag ska nu läsa bok nummer 3, City of Glas. Jag har dock redan hunnit 50 sidor eftersom jag glömde säga något hehehe :P Men wish me luck ;) 
 
 

imgres.jpg

Jellicoe Road

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
 
 
Jag har nu läst ut Jellicoe Road skriven av Melina Marchetta. Den var väldigt intressant då handlingen utspelar sig i Australien i hennes hemtrakter och det är ju inte ofta dagens ungdomsböcker utspelar sig "Down Under" så det gillade jag. Här är iaf handlingen ( tyvärr på engelskaden här gången):
 
"Abandoned by her mother on Jellicoe Road when she was eleven, Taylor Markham 17, finally confronts her past. Hannah, the closest adult she has to family, disappears. Jonah Griggs, moody stares and all, is back in town. If Taylor can put together the pieces of her past, she might just be able to change her future."
 

Den handlar om att skolan som hon går i leker typ "krig" med en annan skola i närheten och kadetterna som är en militärskola som har ett läger i jellicoe under 6 veckor på hösten. I början på skolåret blev hon vald till ledare för sitt elevhem och dessutom ledare av alla elevhemsledarna vilket gör att hon har ansvar för många ungdomar. Så samtidigt som Taylor försöker komma på vem hennes föräldrar är så måste hon också hålla de andra borta från sin skolas marker. Och tillråga på allt så är ledaren för kadetterna en kille som hon rymde med för några år sedan. 
 
När hon först kom till jellicoe fick hon bo hos Hanna som är det närmsta en mamma hon kommit sedan hennes mamma lämnade henne på 7-eneleven när hon var 11. När hanna försvinner i början på den här boken försöker Taylor ta reda på vart hon tagit vägen. Hon kommer på att boken som Hanna skriver på egentligen är en biografi och genom att ta reda på vad som hänt med människorna i boken så försöker hon hitta Hanna.
 
Allt detta bygger upp för en väldigt känslosam historia. I början är det svårt att hänga med i vem som är vem och vilka regler som gäller vart osv. Det tog mig nog nästan 100 sidor innan jag kände att boken faktiskt var bra och att jag kände att jag förstod vad som händer och för en 330 sidor lång bok är det en väldigt lång startsträcka. MEN trotts detta så tyckte jag att boken blev riktigt riktigt bra mot slutet och jag kunde nästan inte lägga ner den. 
 
Den här boken får ett betyg på 4 av 5 och jag rekommenderar er att läsa den! :D
 
 
 
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top