Andens kraft

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Nu har jag, återigen, äntligen läst ut en Vampire academy bok. Den här gången är det nummer fem i serien, Andens Kraft.
Som jag sagt tidigare tycker jag att Richelle Mead skriver sjukt bra och jag älskar verkligen den här serien. Men nu tycker jag ändå att det börjar gå lite smått utför. Bok nr 3 och 4 har varit så sjukt händelsefyllda och så mycket action vilket gjort dom super bra.
 
Men i bok 5 (som ni för övrigt kan hitta här) Så är det inte riktigt lika mycket action utan nu är det mer "skeeming". Visst att Lissa och Rose bryter sig in i fängelset och fritar Victor Dashkov men annars är det inte så mycket sånt. Dimitri förvandlas tillbaka till Dhampir och ingen tror på det, Lissa borde få vara med i rådet och drottning Tatiana inför en ny lag om att Dhampirer är klart med skolan i 16 år ålder. Allt detta samtidigt som Rose slåss med sina förhållanden till Dimitri och Adrian och vem borde hon välja? Boken är ju inte händelselös men det är inte riktigt lika mycket action som i dom tidigare. Som sagt, den är bra men inte den bästa hittils utan nu går det lite tillbaka. Men bara för det så är boken verkligen inte dålig!
 
Det jag tycker är tråkigast är nog att det inte är lika mycket action. Rose är ju så bad ass att jag bara villa läsa om hur hon slåss hela tiden! :D Sen så gillar jag inte sättet Dimitri tar förvandlingen på. Visst att han har gjort dumma saker men han kommer ju inte göra det igen och då behöver han ju inte straffa Rose för det.
 
I alla fall så ska jag börja läs den sista nu, Yttersta offret. Andens kraft slutade ju med värdens cliffhanger så jag känner att jag inte har tid att skriva mer hehe ;)
 
 
 

Omslag

Books / Permalink / 0
Det var länge sedan jag la upp något om omslag. Så nu har jag funderat på vilka omslag jag gillar. Det är ju sjukt svårt att välja ett tema men nu ska jag ta Vampyrböcker. Jag skulle nog vilja ha med Vmapire academy men jag tycker tyvärr inte att varken dom engelska eller svenska omslagen för dom böckerna är speciellt snygga så dom kommer inte vara med i min lista. Men här har ni iaf mina favorit omslag för vampyrböcker. :) 
 
 
 
5.Glashuset
Morganville Vampyrernas omslag är så dystra och mystiska vilket jag verkligen gillar. Bruden har dessutom supersnygg och glansigt hår ;) 
 
 
4. The Immortal Rules
Jag är ju ganska kär i omslag med ansikten på så den här gillar jag ju skarpt. En tjej som gråter blodtårar, kan ju int vara något annat än en sjukt bra vampyrbok. (har dock inte läst den än) :P
 
 
3.Blue Bloods
Sjukt snyggt omslag och som för en gångs skulle är vädligt tydligt att det är en vampyrbok (annars brukar jag fastna fördom där inte är tydligt att det är en vampyr bok). Dessutom tycker jag att omslaget är ganska klassiskt och väldigt stilrent . Det är också den boken som mina ögon fastnar på först när jag tittar på min bokhylla!
 
 
2. The Coldest girl in Coldtown
Jag vet inte egentligen helt hundra varför det här omslaget tilltalar mig men det är nog mycket för att det är ett så simpelt omslag. En enkel handled som visar vart vampyrerna vill bit, and I like it ;) 
 
 
1.A shade of Vampire
Det här omslaget är det på en vampyrbok som jag gillar mest förmodligen för att jag tyckte boken var så sjukt bra men också för att omslaget är så mörkt och grått och visar att den handlar om mörka saker, samtidigt som den har ett rött inslag som för mig visar det där med blod. Helt klart mitt favorit-vanpyr-omslag även fast det kanske inte är jättetydligt att det är en vampyrbok!
 

Karaktärer som får mig att skratta

Books / Permalink / 0
Det finns ju en hel del roliga karaktärer i böckerna man läser men jag kan säga att det finns fem extra som verkligen får mig att skratta rakt ut. Så här har ni dom i nummerordning ;)
 
 
5. Ron Wealsey
Ron Weasley från Harry potter serien har alltid fått mig att skratta med sina konstiga kommentarer och udda sett att se saker på. Sen så är det alltid sjukt kul att läsa om när Ron blir rädd som typ för spindlarna hehehe :P
 
4. Sophie Mercer
Sohpie Mercer från Hex Hall triologion är så sjukt rolig och hon säger saker rakt ut som hon kanske skulle ha tänkt sig för innan hon sa. Riktigt rolig karaktär iaf ;)
 
3. Fred & George Weasley
Åter igen så väljer jag Harry Potter karaktärer och dessutom Weasleys. Men dessa tvillingbörder är ju dom roligaste tvillingarna ever. Scenen när dom i femte boken lämnade skolan efter att ha ställt till det duktigt för Professor Umbridge gjorde så att jag gapskrattade.Sjukt rolig duo detta!
 
2. America Singer
FrånThe Selection serien är en väldigt rättfram tjej som skojjar en hel del och är enligt mig väldigt rolig. Jag har skrattat rakt ut åt henne många gånger. Speciellt den gånger då hon förstår att det var Prinsen Maxon hon skällde ut kvällen innan! Sjukt pinsamt och hysteriskt roligt!
 
1. Rosemarie Hathaway
Denna brutta är helt klart min favorit när det gäller dryga och roliga kommentarer och det bästa är ju att hon verkligen har svar på tal till allt! Dryga killar som dumma skurkar och föredetta ondskefulla pojkvänner, alla får dryga kommenatrer av den där bruden ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top