Januari

Books / Permalink / 0
Jaa nu lider Januari mot sitt slut och helt otroligt nog så har jag läst 10 böcker i januari... det har nog aldrig hänt mig förut att jag läst så många böcker på 1 månad. Och detta trotts att jag inte har haft tid att läsa lika mycket den senaste veckan. Känner mig lite småstolt faktiskt, även fast några av böckerna har varit ganska korta (typ fantastic beasts).
 
City of Glas - Cassandra Clare
Drama - Sylvia Day
Reqviem - Lauren Oliver
Fantastic Beasts and where to find them - J K Rowling
The Selection - Kiera Cass
pojken som kallades det - Dave Pelzer
A feast for crows - George R R Martin
Legend - Marie Lu
The Maze Runner - James Dashner
Hex Hall - Rachel Hawkins
 
Så att läsa 60 böcker i år kanske inte är helt omöjligt ändå.. Får nog öka på det antalet om det här blir för lätt.
 
Jag tror i alla fall inte att jag kommer lyckas läsa så här många böcker nästa månad för efter the Fault in our stars ska jag nog läsa clockwork angel och den är nästna 500 sidor lång så det lär ju ta lite tid. Men böcker är kul så det gör inget ;)
 
Så nu får vi hoppas på att Februari går lika bra som januari och att det ska sluta snöa någon jävla gång!

Next

Books / Permalink / 0
Nästa bok jag har tänkt att hugga in i är The Faults In Our Stars av John Green. Den kommer på film i Juni och jag vill gärna ha den läst innan och då får man väll helt enkelt börja i tid. hehe ;)
 
Här har ni nyfikna människor handlingen från Goodreads:
 
"Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten."
 
Har fått lite nya böcker också som jag snart ska ta och visa upp men det är så många att det får bli i omgångar  och en bit in i framtiden typ när jag orkar. hehe

Hex Hall Finished

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Nu har jag läst färdigt boken Hex Hall av Rachel Hawkins. 
 
Helt klart så var boken mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Boken har stått på min hylla i säkert mer än ett halvår och jag kan inte förklara varför jag dragit mig för att plocka upp den men nu när jag har gjort det så känner jag mig nöjd.
 
Huvudkaraktären Sophia är väldigt rolig och tillför den större delen av humorn som är i boken. Det gillar jag med henne, jag gillar också att hon är ganska öppen för nya saker så som att bli vänn med en vampyr fast andra säger att hon är en mördare och liknande. 
Det som utgör stora delar av den här boken är hennes fadersproblem och den magi som deras familj har, vilket gör det här till en väldigt intressant historia. men jag vill ju inte säga för mycket ;)
 
Boken är väldigt snabb och det händer saker hela tiden. Både spännande, pinsamma och saker som får en att skratta rakt ut vilket jag verkligen gillar med en seriös-undoms-fantasy-bok. Dom flesta ska alltid ha sina böcker så seriösa att det roliga, töntiga och skrattiga i verkligheten utelämnas från boken. Men jag tycker att Rachel Hawkins verkligen har fångat den biten av en tonårings liv.
 
Något som jag inte gillar med boken är att det coolaste namnet i boken, Elodie, hamnade på den tjejen som blir Sophias "fiende". Hade mer än gärna sett det coola namnet på någon av dom coola tjejerna ;)
 
Bara för att jag är trött så blir det här en kort recension trotts att den nog blev längre än vad jag trodde att jag skulle lyckas med.
 Boken är i alla fall 323 sidor lång och mer händelserik än dom flesta andra så därför får den faktiskt en 4,5 i betyg av 5 möjliga och med det kommer väldigt starka rekomendationer om att läsa denna bok!
 
 
 
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top