Percy Jackson

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Jag har oftast något emot att läsa böcker efter att man har sett filmen eller serien på tv:n för att förutom att man kanske får insyn i tankar så brukar man inte få så mkt mer. Det är sällan jag tycker böcker är bra i sånna fall. Men trotts det så bestämde jag mick för att prova läsa Percy Jackson and the lightning thief av Rick Rioridan. Och trotts att jag sett filmen innan så tyckte jag riktigt mkt om denna bok! 
 
För er som inte vet vad den handlar om så kan ni hitta handlingen här!
 
I boken så är ju Percy Jackson 12 år och förutom att jag redan visste vad boken skulle handla om pga filmen så trodde jag dessutom att den skulle vara ganska inriktad mot barn. Till viss del så är den det men inte så mycket som jag trodde utan det blir fortfarande en hel del blod och död. Men jag kan säga att jag verkligen varit chockad över hur fort jag fastnade i den här boken. Man drogs verkligen in i handlingen och jag hade sjukt svårt att sluta läsa! Att jobba har varit en plåga dom senaste dagarna hehe.
Jag gillar dessutom humorn som vävs in i denna bok och Speciellt Percy som karaktär. Visst att han är den typiska trottsiga och modiga ungdomen som är i denna sortens böcker men samtidigt visar han lite kännslor och erkänner att han är på väg att börja gråta vid en del tillfällen. 
 
Som ni förmodligen hört tidigare så gillar jag verkligen grekisk mytologi och YA stories om det. Den här boken är en av dom första jag läst på ganska länge nu så det var kul att läsa om gudarna igen. Boken var i alla fall riktigt riktigt bra och får ett Betyg på 4 av 5. Så nu ska jag nog försöka få tag på nummer två för den vill jag definitivt snart läsa! 
 
 
 

Ruins

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Handlingen från Goodreads (kan innehålla spoilers från tidigare böcker):
 
Kira, Samm, and Marcus fight to prevent a final war between Partials and humans in the gripping final installment in the Partials Sequence, a series that combines the thrilling action of The Hunger Games with the provocative themes of Blade Runner and The Stand.

There is no avoiding it—the war to decide the fate of both humans and Partials is at hand. Both sides hold in their possession a weapon that could destroy the other, and Kira Walker has precious little time to prevent that from happening. She has one chance to save both species and the world with them, but it will only come at great personal cost.
 
Nu har jag läst ut den sista boken i Partials- serien av Dan Wells. Jag måste säga att jag är helt i chock samtidigt som jag är sur. Boken och serien har varit sjukt bra rakt igenom. 
Det var nog länge sedan jag var så här sjukt fast i en serie.. annars tycker jag att dom flesta är bra men tar gärna ett par andra böcker emellan. Men Partials serien fångade mig Direkt med stort D!
MEN anledningen till att jag är så chockad nu är slutet. Jisses säger jag bara. Det var spännande och bra och man fick veta vilka som överlever med det var också IT. Vart fasen tog epilogen vägen? Det fanns ingen. Jag vill ju veta vad som hände sen? Om världen blev lycklig, vem som älskade vem och vem som hade barn med vem? Jag är sjukt nyfiken. Men nejdå, sådant nämner man väll inte när man avlsutar en bok? JO DET GÖR MAN! 
Sorry men jag är lite upprörd för jag vill ha ett bättre avslut på den här serien. Så jag får väll googla intervjuer eller liknande och se om jag hittar något litet mer om vad som händer sen. 
 
Men allt som allt har boken ett sjukt högt tempo och väldigt många intressanta ljus och höjdpunkter som jag gillar skarpt. Samtidigt som den så klart är lika deppig som tidigare böcker. 
Och jag måste bara nämna Marcus humor. HAHA vad den killen är rolig och kan prata någon till döds när han är nervös. Helt klart en av dom roligare karaktärerna ever :D 
 
Trotts detta slut så älskade jag denna bok och hela serien sjukt mkt och denna är verkligen en av mina stora favoriter. Så denna bok får ett betyg på 4,5 av 5 och nu ska jag sitta här i Soffan och sura och googla en stund innan jag kommer över detta!
 
 
 
 

Bokhyllan H

Books / Permalink / 0
Nu är det dags för mig att åter igen berätta vad jag har på bokhyllan fast denna gång under bokstaven H! :)
 
Half Bad - Sally Green
Hidden - Sophie Jordan
Hex Hall - Rachel Hawkins
Halo - Alexandra Ardonetto
Hades - Josephine Angelini
Helena - Josephine Angelini
Hungerspelen - Suzanne Collins
Hobbiten - J.R.R Tolkien
Halvvägs till graven - Jeanine Frost
 

Mycket bra böcker här! ;)
 
Lästa: 6st , Hex hall, Hidden, Hades, Helena, Hungerspelen och Hobbiten.
Svenska: 5st
Engelska: 4st
Fantasy: Alla :)
Favorit: Det finns många här av mina favorit serier så därför säger jag Hungerspelen tillsammans med Hades och Helena :)
Gillade minst: Tyckte ingen var dålig men jag tyckte att Hobbiten kändes aldeles för mycket som en barn saga för min smak.
Längtar mest till att läsa av dom olästa:  Halo, jag har hört att den ska vara riktigt bra!
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top