The One

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Nu har jag tokläst The One i ett dygn och jag kan inte fatta att det är slut nu... Kiera Cass är en helt otrolig författare som har fått ihop The Selection serien1
Här har ni handlingen som kanske innehåller spoilers från dom tidigare böckerna:
 
The Selection changed America Singer's life in ways she never could have imagined. Since she entered the competition to become the next princess of Illéa, America has struggled with her feelings for her first love, Aspen—and her growing attraction to Prince Maxon. Now she's made her choice . . . and she's prepared to fight for the future she wants.
 

Så nu är dom alltså bara fyra brudar kvar. Som vanligt så är det mycket rävspel, iaf i början. Genom den här bokens gång inser dom tjejerna som är kvar att dom inte tävlar så mycket som att det faktiskt är Maxon som väljer vilket gör att man i den här boken äntligen får se tjejerna som vänner. Och jag kan säga att jag gillar det jag ser, för en av dom få sakerna som stört mig i den här serien är just rivaliteten menllan tjejerna.
Sen så måste jag också säga att jag helt plötsligt älskar Celeste men ni får själva läsa er till varför! ;)
 
Sen i den hör boken får Rebellerna och skillnaden mellan rebellägren en större del och man får mer förståelse iaf för the Northerners. Sen så dyker det upp många som man kan inte trodde var rebeller. Så det här är liksom en ny intressant sida som man inte fått en så stor inblick i förut, som nu har en större del i storyn. Intressant intressant! ;)
 
Och sen är det ju det där med America och Maxon.. Åhh herregud vilka heta kännslor som virvlar i luften i denna boken och så mycket som dom båda vill säga men verkar bli osagt. Det finns något mellan dessa två människor som det ibland känns som att man kan ta på. En bomb som när som hellst ska explodera och man vill nästan att den ska explodera ;) 
 
Den här serien har jag älskat från den första sidan jag läste och nu är det så sorgligt att jag nu har läst den sista (förutom en ny kommande extra novell som heter the Queen). Men den här boken var sjukt bra och en riktigt bra avlsutning på en kanon historia. Men sen finns det kanske några saker som Kiera Cass lämnar öppet där i slutet så har vi tur kanske det kommer något mer! Det skulle göra mig så lycklig. För det här är en kärlekshistoria jag älskat och uppskattat hela vägen, både storyn och karaktärerna. Jag känner mig lite chokad men också ledsen att det är slut nu. Men jag har ju böckerna kvar så jag kan ju alltid läsa dom igen ;)
 
Ni hör ju hur mycket jag gillar boken och förstår kanske därför att betyget blir en solklar 5:a! :D
 
 

Irriterande!

Books / Permalink / 3
Något jag har lite svårt för är när men har flera delar i en bokserie men att dom inte ser likadana ut. Jag har en serie (Fallen) där jag köpt den första som häftad i butik och där jag nu har nummer två i serien, också i häftad, men i en storlek större? Det är ju helt konstigt? Hur kan det finnas så många olika i häftade former? Det ser ju inte alls bra ut i min bokhylla. Och jag vet inte vad jag ska göra åt det, för jag vet ju inte vilka butiker både på nätet och på riktigt som har samma storlek på böckerna? 
Samma sak gäller min Bloodlines serie. Den första köpte jag på Amazon för några månader sedan och nu när jag fick nummer två tidigare i veckan var bok nummer två så sjuukt mycket större, men båda är ju häftade? 
Jag fattar verkligen inte det där...
 
Sen finns det ju en del fall, som med min The Selection serien, där den sista kommer i Hardcover långt före den häftade så att man måste köpa den om man vill läsa direkt. i Det här fallet får jag ju självklart skylla mig själv, men jag stör mig ändå lite på det när jag ser hela serien i bokhyllan. *Suck* Vilka I-landsproblem jag har... Men kände att jag behövde skriva ut hur mycket detta stör mig och är det någon där ute som kan tippsa så att man får samma storlek på hela serien så skulle jag uppskatta det massor! Finns det kanske extrainfo när man köper över nätet på storleken? Intressant fråga va ? ;) Hahaha
 
Här har ni bild på två av dom serier som stör mig lite i bokhyllan.
 
 

The Scorch Trials

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Nu har jag äntligen tagit tag i detta och läst uppföljaren till The Maze Runner, The Scorch trials. Handlingen:
 
Solving the Maze was supposed to be the end. 
Thomas was sure that escape from the Maze would mean freedom for him and the Gladers. But WICKED isn’t done yet. Phase Two has just begun. The Scorch. 
There are no rules. There is no help. You either make it or you die.
The Gladers have two weeks to cross through the Scorch—the most burned-out section of the world. And WICKED has made sure to adjust the variables and stack the odds against them. 
 Friendships will be tested. Loyalties will be broken. All bets are off. 
 There are others now. Their survival depends on the Gladers’ destruction—and they’re determined to survive.
 
Efter den första boken så måste jag säga att jag nog hade ganska höga förväntningar på denna. Dom första kapitlena var ju sjukt spännande när man liksom fick en del saker förklarat efter den första. Sen när man också fick vara med om uppladdningen inför handlingen i den här boken. Spännande säger jag bara!
Men drygt kanske 100 sidor in? Så tappade den här boken mig.. Det hände så mycket sjukt och så mycket konstigt. Jag vet inte varför man jag tycker inte att mitten på den här boken var bra utan ett tag där läste jag bara för att jag skulle få veta hur det gick för alla Gladers. Sen så fastnade jag återigen när det var dags för dom sista 100 sidorna och upplösningen. Då blev ju boken sjukt bra igen. Så enligt mig är den här boken okej bra.
Jag hade svårt för en hel del grejor, men jag älskar att Thomas hela tiden lyckas hålla ihop med Newt och Minho för dom två chucks gillar jag ;) 
 
Som alltid gillar jag Thomas och hans hjärna. sjukt smart kille det där, sen att han har lite svårt att kanske förstå sig på tjejer (teresa) kan ju vara förståeligt på många plan. *Spolier varning* för resten av detta stycke!
 Och vad faan gjorde Teresa med honom? Hur kan hon göra något sådant mot son bästa kompis? Jag tror inte att Thomas skulle ha dött, det känns ju inte som att Wicked skulle låta honom dö. Så jag förstår att han inte litar på henne längre! Var bara tvungen att vräka ur mig detta då jag blev sjukt upprörd på den bruden!!!!
 
Allt som allt var den en helt okej, 360 sidor lång bok. Inte lika bra som den första men ändå helt okej. Så den här får av mig ett betyg på 3 av 5.
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top