Angelfall By Susan Ee

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Jag har precis slutat läsa Angelfall av Susan Ee och den var fantastiskt!
Här har ni handlingen för er som inte vet vilken bok detta är:
 
It's been six weeks since the angels of the apocalypse destroyed the world as we know it. Only pockets of humanity remain.
Savage street gangs rule the day while fear and superstition rule the night.
When angels fly away with a helpless girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back...
 

Bara konceptet med änglar från himlen kommer ner till jorden för att förstöra den mänskliga rasen har haft mig hooked sedan sidan fem. Jag tycker att den här boken börjar så mystisk och excalterande att det är som ett slag i ansiktet. När jag precis hade börjat den här boken kunde jag inte lägga ner den på flera timmar.
 
Jag gillar plotten i denna bok och hur den är tänkt för att bygga upp för en stor final.

Jag likna också Penryn som en karaktär som kan göra något när hon behöver och hon är också en tjej som vet hur man skyddar sig själv. Visst är hon ibland dum och hon är fortfarande en tonåring så vad kan du förvänta dig? Det är också väldigt starkt av henne att kämpa för sin syster så mycket som hon gör. Hon kämpar verkligen inte lika mycket för sin mor, vilket i för sig har sina orsaker.

Ibland har denna bok humor och ibland är denna bok full av skräck och jag tror det är mixen som gör det för mig, som håller mig så fast i boken.
 
Spoiler Alert!
Det enda som jag inte gillade var hur Penryn hittat hennes syster, naturligtvis hon var den enda ungen som inte var död? Det var så självklart och det enda som störde mig i boken.
Spoiler Gone!

Annars så var denna bok fantastisk och jag älskade den! Jag kan starkt rekommendera denna till andra, speciellt om ni gillar apokalyptiska böcker typ The 5th Wave och Partials!

Från mig får boken Angelfall får 4,5 stjärnor av 5.
 
 

Ruins And Rising

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Nu har jag alltså läst ut den sista boken i Grisha triologin som är skriven av Leigh Bardugo. (Shadow and Bone)
 
Ni får ingen plot då jag inte vill spoila detta för någon ;)
 
Jag måste säga att jag efter att jag läste Siege and Storm längtade lite smått efter att plocka upp denna. Siege and Storm slutar ju så  sjukt spännande! Men jag måste säga att jag blev ändå lite besviken. Jag tycker att Ruins and Rising började lite segt. Den kunde haft världens tempo med tanke på förra boken, men det hade den inte.
Dock så byggde den ju upp mitt sug efter att läsa mer så mot slutet ville jag absolut ha mer!
 
Jag vet inte vad jag ska säga riktigt om denna bok? Jag är lite besviken på den för att jag tycker inte att den kommer upp i samma nivå som dom två tidigare böckerna. Dessutom så känns det nästan som att pressen till att göra ett bra slut lite lyser igenom.
 
Slutet var riktigt bra! Men vägen fram dit kunde definitivt vara bättre! Jag gillar Alina och i denna bok sätter hon äntligen ner foten och beter sig som den "drottning" folk vill att hon ska vara och vägrar gå någon annans väg vilket jag älskar att hon gör! Hon har varit lite väl medgörlig i dom tidigare böckerna.
 
Jag kan starkt rekommendera er att läsa denna serie! Sjukt bra serie och jag älskar den ryska kopplingen och kännslan över denna serie. Sista boken må vara den sämsta i serien, men den är fortfarande bra och den ger ett värdigt slut på serien! Leigh Bardugo ska komma ut med ytterligare en bok i samma värld som denna serie (alltså inte som del av serien) som heter Six of Crows. Den ska jag helt klart hålla utkik efter!
 
Jag har dessutom passat på att läsa extranovellerna samtidigt som denna bok nämligen The witch of duva #0.5
The too-clever fox #2.5 och The Knife #2.6 . Intressanta bitar av historier från böckerna helt klart! :)
 
Jag tycker boken ändå är värd 4 av 5 stjärnor och jag ska helt klart läsa om denna serie om några år! :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bokrean 6

New Books / Permalink / 0
När jag såg att det var dags för bokreans sista dag gjorde jag ett litet ryck. Jag kan inte påstå att det är böcker jag jätte gärna ville ha, men dom var billiga och jag var shoppingsugen :)
 
 
 
 
Tigrar i rött - Liza Klaussmann
Felicia Försvann - Felicia Feldt  En själbiografi jag vill läsa!
Tre, Hål i själen - Kjetil Johnsen
 
 
 
Knappt Lovlig - Katarina Von Bredow Gillade några av hennes böcker när jag var yngre, så kanske är dags att prova hennes igen?
När livet stannar - Malin Sävstam  En självbiografi och tsunamin 2004 och livet efter
Gårdshuset - Annika Luther
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top