Top Ten Books I've Read So Far In 2015

Books / Permalink / 0
 
Varje tisdag anordnar The Broke and the Bookish en Top Ten Tuesday Här ger man sin Topp 10 i veckans valda ämne. Denna vecka är det:
Top Ten Books I've Read So Far In 2015
 
 
 
   
 
 
10. The indigo Spell av Richelle Mead
 
 
 
 
9. Ruin and Rising av Leigh Bardugo
 
 
 
 
8. The Assassins Blade
 
 
 
    
 
7. Sisters Fate av Jessica Spotswood
 
 
 
 
6. Endgame the Calling av James Frey
 
 
 
 
5. Cruel Beauty av Rosamund Hodge
 
 
 
 
       
 
4. Shatter Me av Tahereh Mafi
 
 
 
 
3. Angelfall av Susan Ee
 
 
 
 
2. Crown of Midnight av Sara J Maas
 
 
 
 
 
1. Half-Blood av Jennifer L Armentrout

Unravel Me

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 1
Jag har nu läst bok nummer 2 i Shatter me serien av Tarehe Mafi, nämligen Unravel Me.
Pga spoilervarning så blir det ingen handling här. Men gå gärna in på en egen vald hemsida och läs vad första boken handlar om, om ni inte läst denna tidigare: Shatter me
 
Jag måste säga att jag tyckte inte riktigt denna bok var lika spännande och fängslande som den första boken. Det händer inte jätte mycket och då är 450 sidor VÄLDIGT långt. Jag tycker att detta känns mer som en startsträcka inför nästa bok?
 
Sen så är Juliette en sjukt störande karaktär. Jag har hört alla andra prisa hennes utveckling men det tycker inte jag. Mellan denna och förra boken så övertänker hon fortfarande allt, Deppar sjukt mycket och vägrar inse hur lättpåverkad hon är av alla. Visst har hon blivit lite modigare här, men hon har fortfarande samma jobbiga tänkesätt. När man sitter instängd själv kan jag förstå det, men nu har hon varit fri ett tag och har en hel del vänner...
Sen så tycker jag det är kul att Kenji tycker precis som jag, så hans kommentar är enl. mig den bästa i hela boken ;)
 
Så jag som inte gillar för deppiga böcker så måste jag säga att jag inte tyckte denna var så bra. Dock så är ju slutet över förväntan när Juliette blir lite bad-ass men trotts det tycker jag inte boken är så bra. Och helt ärligt så är det två dagar mellan att jag avslutar boken och skriver detta inlägg och jag kommer helt ärligt inte ihåg hur boken slutar x) Alltså inget för mig och jag ska nog läsa sista boken bara för att ha det gjort. Synd tycker jag för att första boken var ju riktigt bra!
 
Denna bok får iaf ett betyg på 2,5 av 5 stjärnor och som sagt, inget för mig!
 
 
 
 
 
 
 

Tha Assasin's Blade

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Jag har nu läst dom extra-noveller som finns i Throne of Glass serien som är skriven av Sarah J Maas. Dessa har producerats i en samlingsutgåva som heter The Assasin's blade.
För er som inte vet vad dessa handlar om så har ni handlingen här:
 
Celaena Sardothien is Adarlan's most feared assassin. As part of the Assassin's Guild, her allegiance is to her master, Arobynn Hamel, yet Celaena listens to no one and trusts only her fellow killer-for-hire, Sam. In these action-packed novellas - together in one edition for the first time - Celaena embarks on five daring missions. They take her from remote islands to hostile deserts, where she fights to liberate slaves and seeks to avenge the tyrannous. But she is acting against Arobynn's orders and could suffer an unimaginable punishment for such treachery. Will Celaena ever be truly free? Explore the dark underworld of this kick-ass heroine to find out.
 
 
The Assassin's blade består utav novellerna i kronologisk ordning:
- The Assassin and the Pirate Lord
- The Assassin and the Healer
- The Assassin and the Desert
- The Assassin and the Underworld
- The Assassin and the Empire
 
 
Jag måste säga att jag egentligen har svårt för extra-noveller så jag hade inte sjukt höga förväntningar samtidigt som jag ändå var sjukt sugen på att läsa om Celaena igen! Sen så gillade jag hur detta var uppbyggt, det var max 3 månader mellan varje novell handlingsmässigt vilket gjorde att det faktiskt kändes lite som en bok och det uppskattas :)
 
Men ändock, novell 1 och 2 var okej men kanske inte jätte intressanta men novell 3 så började jag fastna och tyckte att det var riktigt spännande. Novell 3 och 4 var jag lika hooked som jag är på dom andra böckerna. Riktigt spännande att få läsa om Celaena och hennes miljö innan Throne of Glass.
Sen så slutade sista novellen precis när hon anländer till Endovier vilket såklart gjorde mig supersugen på att läsa om Throne of Glass igen x)
 
Jag kan starkt rekommendera er att läsa denna, dock kanske inte före Throne of Glass för då tror jag inte man får samma engagemang för serien och kanske inte tycker den är lika spännande. Jag är nöjd för att jag läste Bok 1 och 2 innan denna novell-sammling. Men jag rekommenderar starkt fans av Throne of Glass att läsa dessa!
Här har ni betygen per novell :)
                                                                                                              Betyg av 5 Stjärnor:
 The Assassin and the Pirate Lord     3*       
 The Assassin and the Healer     3*
 The Assassin and the Desert     4*
 The Assassin and the Underworld     4*        
 The Assassin and the Empire        4,5* 
 
 
 
 
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top