Game of Thrones

Lisa Rekommenderar / Permalink / 0
För alla er som sett Tv-serien game of Thrones så kan jag meddela att böckerna som serien är grundad på är skit bra! George R R Martin har skrivit  5 böcker om Sagan om is och eld som serien heter på svenska (Song of ice and fire). Det ryktas om att han håller på med den 6:e men det är ingen som vet säkert än. Bok 1 som heter Kampen om Järntronen och säsong 1 i tv-serien stämmer ganska bra överens, de har inte utelämnat speciellt mycket ur boken. Bok nr 2 och 3 däremot måste läsas för det är i de som serien har börjat utelämna händelser som det inte fanns tid till på tv:n. Den andra boken heter Kungarnas Krig och den tredje heter Svärdets makt
 
Jag har tidigare läst bok 1-3 men nu har jag bestämt mig att det är dags att börja på nr 4. Jag vill nämligen hela tiden vara före Tv- serien. Säsong 3 av game of thrones är baserad på delar ur bok tre, dem har typ bestämt att säsong 3 och 4 ska vara tagna ur bok 3 då det händer mycket saker. Men desto mer av säsong 3 jag såg detso mer insåg jag att dem kommer behöva ge sig in i bok 4 under 4:e säsongen och därför ska jag nu läsa bok 4!
 
Boken heter på svenska Kråkornas Fest och jag hoppas att den är spännande. Men det sägs att George R R Martin hade så många karaktärer att skriva om när det var dags för bok 4 att han var tvungen att dela upp det. Därför tror man att bok 4 och 5 handlar om samma tidsspann. Så det sägs att karaktärer som jon Snow och Arya Stark inte har några kapitel i bok 4 men att dem är tillbaka i bok 5? Det återstår att se när jag läst bok nr 4. Och för er som inte läst någon tidiagare bok så ska jag förtydliga med att George R R Martin skriver varje enskilt kapitel om olika personer och sedan återkommer deras kapitel senare i handlingen. Så att men får följa de olika personerna på deras respektive resor. 
 
Super bra böcker som verkligen borde läsas! Ni kan få bilder på min samling vid senare tillfälle!
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top