Percy Jackson

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Jag har oftast något emot att läsa böcker efter att man har sett filmen eller serien på tv:n för att förutom att man kanske får insyn i tankar så brukar man inte få så mkt mer. Det är sällan jag tycker böcker är bra i sånna fall. Men trotts det så bestämde jag mick för att prova läsa Percy Jackson and the lightning thief av Rick Rioridan. Och trotts att jag sett filmen innan så tyckte jag riktigt mkt om denna bok! 
 
För er som inte vet vad den handlar om så kan ni hitta handlingen här!
 
I boken så är ju Percy Jackson 12 år och förutom att jag redan visste vad boken skulle handla om pga filmen så trodde jag dessutom att den skulle vara ganska inriktad mot barn. Till viss del så är den det men inte så mycket som jag trodde utan det blir fortfarande en hel del blod och död. Men jag kan säga att jag verkligen varit chockad över hur fort jag fastnade i den här boken. Man drogs verkligen in i handlingen och jag hade sjukt svårt att sluta läsa! Att jobba har varit en plåga dom senaste dagarna hehe.
Jag gillar dessutom humorn som vävs in i denna bok och Speciellt Percy som karaktär. Visst att han är den typiska trottsiga och modiga ungdomen som är i denna sortens böcker men samtidigt visar han lite kännslor och erkänner att han är på väg att börja gråta vid en del tillfällen. 
 
Som ni förmodligen hört tidigare så gillar jag verkligen grekisk mytologi och YA stories om det. Den här boken är en av dom första jag läst på ganska länge nu så det var kul att läsa om gudarna igen. Boken var i alla fall riktigt riktigt bra och får ett Betyg på 4 av 5. Så nu ska jag nog försöka få tag på nummer två för den vill jag definitivt snart läsa! 
 
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top