Tha Assasin's Blade

Lisa Rekommenderar, recensioner / Permalink / 0
Jag har nu läst dom extra-noveller som finns i Throne of Glass serien som är skriven av Sarah J Maas. Dessa har producerats i en samlingsutgåva som heter The Assasin's blade.
För er som inte vet vad dessa handlar om så har ni handlingen här:
 
Celaena Sardothien is Adarlan's most feared assassin. As part of the Assassin's Guild, her allegiance is to her master, Arobynn Hamel, yet Celaena listens to no one and trusts only her fellow killer-for-hire, Sam. In these action-packed novellas - together in one edition for the first time - Celaena embarks on five daring missions. They take her from remote islands to hostile deserts, where she fights to liberate slaves and seeks to avenge the tyrannous. But she is acting against Arobynn's orders and could suffer an unimaginable punishment for such treachery. Will Celaena ever be truly free? Explore the dark underworld of this kick-ass heroine to find out.
 
 
The Assassin's blade består utav novellerna i kronologisk ordning:
- The Assassin and the Pirate Lord
- The Assassin and the Healer
- The Assassin and the Desert
- The Assassin and the Underworld
- The Assassin and the Empire
 
 
Jag måste säga att jag egentligen har svårt för extra-noveller så jag hade inte sjukt höga förväntningar samtidigt som jag ändå var sjukt sugen på att läsa om Celaena igen! Sen så gillade jag hur detta var uppbyggt, det var max 3 månader mellan varje novell handlingsmässigt vilket gjorde att det faktiskt kändes lite som en bok och det uppskattas :)
 
Men ändock, novell 1 och 2 var okej men kanske inte jätte intressanta men novell 3 så började jag fastna och tyckte att det var riktigt spännande. Novell 3 och 4 var jag lika hooked som jag är på dom andra böckerna. Riktigt spännande att få läsa om Celaena och hennes miljö innan Throne of Glass.
Sen så slutade sista novellen precis när hon anländer till Endovier vilket såklart gjorde mig supersugen på att läsa om Throne of Glass igen x)
 
Jag kan starkt rekommendera er att läsa denna, dock kanske inte före Throne of Glass för då tror jag inte man får samma engagemang för serien och kanske inte tycker den är lika spännande. Jag är nöjd för att jag läste Bok 1 och 2 innan denna novell-sammling. Men jag rekommenderar starkt fans av Throne of Glass att läsa dessa!
Här har ni betygen per novell :)
                                                                                                              Betyg av 5 Stjärnor:
 The Assassin and the Pirate Lord     3*       
 The Assassin and the Healer     3*
 The Assassin and the Desert     4*
 The Assassin and the Underworld     4*        
 The Assassin and the Empire        4,5* 
 
 
 
 
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top