Mitt läsår del 2

Books, Lisa Rekommenderar / Permalink / 0
Nu ska jag fortätta berätta om det jag har läst i år och idag tänkte jag berätta om de serier som jag har avlsutat i år :) 
 
Den serien som jag avslutade först i år var såklart 50 shades serien. Den började jag läsa någon gång i februari? och det tog mig ungefär 1 vecka innan jag hade läst färdigt alla tre böckerna. Jag tyckte serien var så sjukt bra så jag kunde som vanligt inte sluta läsa. Fastnar jag i något så fastnar jag i något heheh :P 
50 shades är iaf en triologi och den boken som jag gillade bäst i serien var nog bok 3. Då ver det inte lika mkt snusk som det var i de tidigare böckerna utan den handlade mer om deras kärlek. Sen så var det så klart snusk också ;) 
Helt klart värd att läsa för dom som inte har gjort det. Serien får ett betyg på 5 av 5 från mig!
 
 
Nästa serie som jag avslutade handlade om Vargarna från Mercy falls. Det är också en triologi med böckerna frost, feber och för evigt. De första två läste jag under 2012 tror jag och det tog mig ett par månader innan jag köpte den sista boken och kunde läsa den. men det gjorde jag i våras någon gång iaf. Jag läste den sista utan att läsa om de tidigare och det var sjukt dumt eftersom jag inte kom ihåg mkt av det som hänt tidigare. Dock var slutat sjuukt bra, men som sagt det var svårt då jag inte läste om de andra innan.
Så har ni inte läst För evigt än så kan jag starkt rekommendera att läsa om frost och feber först. Men trotts det så har kärleken i den här triologin verkligen fångat mig och därför kommer serien att få ett betyg på 4,5 av 5 hos mig
 
 
 
Den tredje serien som jag avslutade i år var serien Starcrossed. Den här serien har blivit en av mina absoluta favoriter genom åren ( tillsammans med the hungergames, Vampire academy och Divergent). I alla fall så är detta en serie som handlar om grekiska halvgudar typ. En jätte bra serie och när den sista boken kom ut i april så läste jag faktiskt om dom andra innan jag läste den tredje, som heter Nemesis, och trotts detta gick det på 1 helg. Som sagt det här är en serie som man verkligen fastnar i och när det gällar alla de här böckerna, (på svenska) Helena, Hades och Nemesis, så måste jag säga att ingen av dom går att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa. 
Den här serien får ett betyg på 5 av 5 och jag kan start rekommendera att läsa den här triologin om ni inte redan gjort det. 
 
 
 
Sen så har jag också läst en svensk bokserie där alla böcker egentligen är fristående men dom är i en serie då böckerna handlar om samma slott fast under olika århundraden. Böckerna är lite handlar om hur det var då och de handlar om hur två personer blir förälskade kanske mot sin vilja. Jätta bra böcker! De heter (i ordning) Överenskommelser, Betvingade och De skandalösa. Böckerna får ett betyg på 3,5 av 5!
 
 
 
Den femte serien som jag har avslutat i år är Divergent serien. Jag började på den första boken i sommras och den var så sjuukt bra att jag plöjde nummer två direkt, Insurgent,  tyvärr fick jag dock vänta på den tredje, Allegiant, som kom ut den 22:e oktober. Vilket slut serien fick då! Det var ett bra slut, sorgligt men bra. Så nu är tyvärr den här triologin också över :( Sad face! 
Sjukt bra serie som sagt och en av mina favoriter och den får ett betyg på 4,5 av 5. Eftersom att den slutade så sorgligt som den gjorde får den inte högre, men nu ska jag inte säga för mkt utan  läs den !
 
 
 
 
Den näst sista serien som jag avslutat i år är Firelight serien av Sophie Jordan. Den handlar om drakar och hur de försöka överleva i människornas värld trotts att de blir jagade för sitt skinn och kan förklä sig som människor. Lite halv dålig beskrivning kanske men det är en bra serie. Jag tyckte nog att första boken inte var jätte bra men bok två och tre var riktigt bra och spännande och den hade verkligen att bra avslut. En helt klart läsvärd serie om man gillar vanliga tonårsdrama på övernaturliga nivåer hehhe ;)
Serien Firelight, Vanish och Hidden får ett betyg på 3,5 av 5 från mig.
 
 
 
Den sista serien som jag har avslutat i år är Serien om Engelsfors skriven av Mats Strandbrg och Sara Bergmark Elfgren. Det är böckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln. Serien handlar om unga häxor som har blivit utvalda till att rädda världen. Jätte bra svensk triologi som jag verkligen verkligen tycker om i alla fall för att vara en svensk serie. Jag kan starkt rekommendera dom och triologin får ett betyg på 5 av 5 från mig. 
  
(bilden är på sista boken)
 
 
Det här är dom serierna osm jag har avslutat i år. Det känns ganska tråkigt att en hel del av dessa nu är slut men jag får väll helt enkelt läsa dom igen när jag känner att jag saknar karaktärerna för mkt ;) 
 

Jag berättade....

New Books / Permalink / 0
.... tidigare i veckan om att jag fått hem ytterligare ett paket med böcker heheh :) 
Jag sa att jag inte skulle handla fler böcker i år, MEN jag måste säga att adlibris hade ju 15% på alla böcker om köpet översteg 300kr och då kunde jag ju bara inte låta bli :) typikst mig. 
 
I alla fall den första boken jag valde att köpa var The Selection av Kiera Cass. Den har jag varit sugn på ett bra tag nu och den här ska jag försöka att läsa i Januari, för jag har verkligen längtat lite efter den. 
 
Handlingen från goodreads:
 
"For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.
But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn't want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.
 
Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she's made for herself—and realizes that the life she's always dreamed of may not compare to a future she never imagined."
 
 
 
 
 
Den andra boken som jag köpte och som jag också velat läsa ganska länge är Legend och den är skriven av Marie Lu. Jag har hört recensenter beskriva den här bok-triologin som den nya "hungerpelen" och tror därför att den här kan vara riktigt bra (eftersom hungerspelen är en av mina favoriter). Handlingen:
 
"What was once the western United States is now home to the Republic, a nation perpetually at war with its neighbors. Born into an elite family in one of the Republic's wealthiest districts, fifteen-year-old June is a prodigy being groomed for success in the Republic's highest military circles. Born into the slums, fifteen-year-old Day is the country's most wanted criminal. But his motives may not be as malicious as they seem. 
From very different worlds, June and Day have no reason to cross paths - until the day June's brother, Metias, is murdered and Day becomes the prime suspect. Caught in the ultimate game of cat and mouse, Day is in a race for his family's survival, while June seeks to avenge Metias's death. But in a shocking turn of events, the two uncover the truth of what has really brought them together, and the sinister lengths their country will go to keep its secrets. "
 
 
 
 

Bok nr 3 som jag köpte är Antigoddess skriven av författaren Kendare Blake. Boken handlar om ett krig som håller på att bryta ut mellan Olympus gudar och huvudkaraktären är bland annat guden Athena. Jag gillar böcker om gudar och halvgudar (typ Starcrossed serien) så därför tyckte jag att den här verkade intressant. Jag ska även här försöka läsa den under Januari. Hoppas att jag lyckas ;) här är handlingen:
 
"Old Gods never die…
Or so Athena thought. But then the feathers started sprouting beneath her skin, invading her lungs like a strange cancer, and Hermes showed up with a fever eating away his flesh. So much for living a quiet eternity in perpetual health.
Desperately seeking the cause of their slow, miserable deaths, Athena and Hermes travel the world, gathering allies and discovering enemies both new and old. Their search leads them to Cassandra—an ordinary girl who was once an extraordinary prophetess, protected and loved by a god. 
These days, Cassandra doesn’t involve herself in the business of gods—in fact, she doesn’t even know they exist. But she could be the key in a war that is only just beginning. 
Because Hera, the queen of the gods, has aligned herself with other of the ancient Olympians, who are killing off rivals in an attempt to prolong their own lives. But these anti-gods have become corrupted in their desperation to survive, horrific caricatures of their former glory. Athena will need every advantage she can get, because immortals don’t just flicker out. 
Every one of them dies in their own way. Some choke on feathers. Others become monsters. All of them rage against their last breath. The Godess war is about to begin..."
 
 
 
 
Bok nummer 4 heter.. Throne of Glas och är skriven av Sarah J Maas. Boken handlar om en ung tjej som sitter i fängelse eftersom att hon är en lönnmördare men hon blir erbjuden en plats som den "kunglige" lönnmördaren och får då tävla med andra för att få ta den tjänsten hos kungen. Verkar spännande, eller hur? ;) 
Handlingen:
 
"After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin. Her opponents are men-thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the king's council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she'll serve the kingdom for three years and then be granted her freedom. 
Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilirating. But she's bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her... but it's the gruff Captain Westfall who seems to understand her best. Then one of the other contestants turns up dead... quickly followed by another. 
Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined."
 
 
 

 
Och den sista boken som jag köpte var Teardropp av Lauren Kate som också är författaren till den kända serien Fallen. Boken har fårr väldigt bra kritik så den är jag väldigt nyfiken på samtidigt som jag gärna skulle läsa om Fallen och även avsluta den serien( jag läste bara den första boken). Handlingen:
 
"Never, ever cry... Seventeen-year-old Eureka won't let anyone close enough to feel her pain. After her mother was killed in a freak accident, the things she used to love hold no meaning. She wants to escape, but one thing holds her back: Ander, the boy who is everywhere she goes, whose turquoise eyes are like the ocean. And then Eureka uncovers an ancient tale of romance and heartbreak, about a girl who cried an entire continent into the sea. Suddenly her mother's death and Ander's appearance seem connected, and her life takes on dark undercurrents that don't make sense. Can everything you love be washed away?"
 
 
 
 
Det blev visst en hel del långa handlingar i dag och det ber jag om ursäkt för. Men som sagt, det blev en hel del intressanta böcker (engligt mig iaf ;) 
 

Check dat shit out!

/ Permalink / 0
Jag fick en Mac Book Air i julklapp ;) eller jag fick halva av pappa resten av datorn betalade jag själv :) Jag är så sjuuukt nöjd ^^
 
 

Lisa’s quotes


Goodreads Quotes
Till top